Mennesker med rollatorer

BRUGER MÅLGRUPPER

PROMENADE TaskeRollator® er særligt populær hos yngre personer, som ikke må slæbe, eller har brug for at kunne hvile undervejs.

Friske personer, som gerne vil slippe for at unødvendigt slæb af indkøbstasker og -poser.

Men også aktive seniorer, personer med dårligt hjerte eller nedsat lungefunktion (KOL), personer med Osteoporose, lidelser i muskler eller led, dårlig ryg, skulder eller nakke har glæde af indkøbshjælpemidlet.

Kommunernes hjælpemiddelafdelinger bevilger TaskeRollator® til borgere, som kun kan anvende den ene arm.

Designet er inspireret af en rapport fra Hjælpemiddelinstituttet (Åse Brandt, 2000): ”Brugertilfredshed med rollatorer” hvoraf bl.a.blev konkluderet:

"Der er behov for produktudvikling, så der kommer rollatorer på markedet der er meget lettere og mere handy, er mere retningsstabile, lettere kan komme over kantsten.

Desuden kan der være behov for udvikling af et særligt indkøbshjælpemiddel.”

 

 


seniorinteraktion med taskerollator

BRUGERDREVEN INNOVATION

Produktet er et resultat af en mangeårig innovationsproces, hvor AKPdesign har observeret og studeret brugere på indkøb i Japan, UK, USA og syd Europa, og analyseret det eksisterende rollator marked.

I 2007 blev designkonceptet til en ny indkøbsrollator færdigt, efter en række prototype-afprøvninger med bl.a. seniorer i Aktivitetshuset Wiedergården, Dragør, Gigtforeningen og flere ergoterapeuter i danske kommuner.

I marts 2010 blev den første produktserie klar efter at test var gennemført i henhold til ISO 11199-2005:2 på Hjælpemiddel-instituttets Prøvningslaboratorium .

Projekt Seniorinteraktion
Med støtte fra bl.a. det tidligere Erhvervs- og Byggestyrelsen udvikles i samarbejde med bl.a. Københavns Kommune og IT-universitetet smarte funktioner, der kan understøtte rollatorbrugerens sociale interaktion og indkøbssituation.

Teknologiske gadgets, til at hjælpe brugere i genoptræning ved at monitorere og give feedback på kropsholdning, vægtoverførsel på højre/venstre side og tilbagelagte skridt i forhold til at opfylde træningskrav fra fysioterapeut, afprøves.

 

Pas på billige efterligninger!

Se altid efter CE mærket og forlang dokumentation for at rollatoren er testet inden du køber.
Det er din eneste garanti for at rollatoren er stabil og sikker at bruge.
En dansk butikskæde har siden 2010 solgt billige efterligninger af PROMENADE TaskeRollator®
Hvis du er i tvivl - så kontakt os for yderligere vejledning!


Health & Rehab Scandinavia 2012

Mød AKPdesign og prøv en TaskeRollator®, på hjælpemiddelmesse i Bella Center den 22.- 24. maj 2012
- stand nr. E0013.
Messen, hvor TaskeRollator® blev nr. 3 i konkurrencen om Årets Hjælpemiddel 2009.
Gratis billetter og info på www.health-rehab-scandinavia.com/