Mennesker med rollatorer

DET SIGER BRUGERNE

GRETHE BOR I SLAGELSE

Grethe er en glad, positiv og udadvendt dame på 77 år, som før gik med stok, fordi hun er svimmel.

Grethe er 174cm høj, har slidgigt i benene og får hjertemedicin. Hun nyder friheden til selv at kunne gå til bageren, frisør, bank, lægehus, på apoteket og i Slagelse musikhus med sin rollator.

”Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv at købe den TaskeRollator” siger Grethe.

Efter at Grethe ikke havde været ude i halvanden måned, købte hun TaskeRollator i julen 2010 og tænkte at nu måtte hun altså ud!

”Der var rigtig mange mennesker, der kunne have glæde af denne her! Det er lidt ligesom når man har fået hund. Man kommer til at tale med en masse mennesker.”

Siger Grethe, fordi mange kommer hen og spørger, hvad det er for en, man går med - [refererer til grebet som ligner et barnevognsstyr] og fortsætter:


”Og så er det en meget stor fordel, at der er låg over tasken. Dem der går med sådan en” [peger på en traditionel rollator i sin opgang]… ”så står der en taske i kurven. Enhver kan gå hen og tage den”.

Grethe beskriver, at hendes venner og bekendte er begejstrede, men at de snakker om, at det ikke er sådan en man kan få fra kommunen. Man skal selv investere.

Grethe fortæller: ”Nu tager jeg lige min TaskeRollator, så går jeg over og handler i Kvickly. Så tager jeg indkøbskurven og sætter den oven på sædet og samler varerne sammen og kører hen til kassen og bliver ekspederet. Og så sætter jeg kurven af og om på den anden side, og så fylder jeg varerne over i tasken. Det er så gennemtænkt”.
GITTE LEDER ET PLEJECENTER I VIG

Gitte købte PROMENADE TaskeRollator® i forbindelse med hendes mors 80 års fødselsdag i marts 2010:

”Valget faldt helt klart på denne rollator, da min mor under ingen omstændigheder var interesseret i en traditionel rollator.

Det handler for hende meget om forfængelighed. Denne er smart, og forbindes ikke med alderdom og sygdom.

Hendes problem er samtidig at hun ikke kan ”slæbe” varer hjem fra byen, kommer sjældent af sted, og derfor ofte køber mere end hun kan bære. Og her er der jo god plads til mange varer."

Gitte fortsætter:

"Personligt ville jeg ej heller have problemer med at bruge den til indkøbsture, ville være fantastisk hvis man nu ikke havde bil, - til daglige indkøb, ung som ældre.

Så 100 % valgt på grund af det smarte udseende og funktionaliteten med den store taske.”
ERGOTERAPEUTER MENER

Læs omtale på side 16 i "Ergoterapeuten 2:2013"

Hjælpemiddelcenteret i Frederiksberg Kommune bekræfter, at kommunen har rigtig mange pæne ældre damer (med hat og frakke) som ikke ønsker en rollator fordi de synes den er grim. De bruger stok og træktaske i stedet, hvilket i mange tilfælde resulterer i at faldulykker eller uhensigtsmæssig belastning af skuldre, ryg, nakke og hænder.

Ergoterapeut i rehabiliteringscenter Københavns Kommune bekræfter at den sammenhængende bøjle til skubbegreb såvel som bremsebetjening på TaskeRollator® er rigtig god til en-håndsbetjening fx til personer, som har fået halvsidige lammelser og kun kan bruge den ene hånd eller arm.

I en rapport fra Hjælpemiddelinstituttet (Åse Brandt, 2000): ”Brugertilfredshed med rollatorer” blev det bl.a. konkluderet at der er behov for produktudvikling, så der kommer rollatorer på markedet der er meget lettere og mere handy, er mere retningsstabile og lettere kan komme over kantsten. Citat: "Desuden kan der være behov for udvikling af et særligt indkøbshjælpemiddel."